teisipäev, jaanuar 29

Alternatiivi Tuva kurgulaulule

 

Stimmhorn (CH) / Kate Robinsoni (UK) jääst lavakujundus

Toimumiskoht: KUMU AUDITOORIUM, Tallinn
Stimmhorn (CH) / Kate Robinsoni (UK) jääst lavakujundus

Valgusfestival esitleb: Valguse baar Eksperimentaalne etnoduo „Stimmhorn“ Šveitsist ja Kate Robinsoni (Šotimaa) jääst lavakujundus

N 31.01.2008 kell 20.00 KUMU auditooriumis
Valguse Baari
üritustesarja eesmärgiks on pakkuda eredaid kultuurikokteile, milles näiteks muusika ja tants segunevad valguskunsti ning eksperimentidega. 2008. aastal jätkab „Valguse baar“ kontserdiga 31. jaanuaril Kumu auditooriumis. Seekordseks muusikaliseks esinejaks on eksperimentaalne etnoduo Stimmhorn Šveitsist, jääskulptuuridest lavakujundust tuleb valmistama Kate Robinson Šotimaalt. Kontsert on toodud Kunstimuuseumi, et ühendada omavahel muusika ja kunst, luua uus kooslus, uus kvaliteet. Omavahel ühendatakse ka tuba ja õu, muusika ja jääkunst: kuulajate silma rõõmustab täiesti ebatraditsiooniline ja ainulaadne jääst lavakujundus. Muusika seguneb valguskunsti ning eksperimentidega. Publiku ette astub ansambel Stimmhorn, mille üks liikmetest on sügavalt huvitatud ruumi ja heli omavahelise piiri uurimisest ning teine liige spetsialiseerub inimhääle mitteverbaalse kasutamise saladustele. Muusikaelamusele lisavad jõudu valgusega vürtsitatud jääprismad. Stimmhorn on Šveitsi päritolu duo, mis asutati aastal 1996. Stimmhorni kammerlikel kontsertidel saab publik osa nende teoste jätkuvast areng Nende polüfooniline hääle- ja kõlamaailm loob publikuga intiimse kontakti. John L. Walters ajalehes The Guardian: „ Täielikult siiras, tehniliselt briljantne ja täiesti segane... Neid peab tõesti kuulma elavas esitluses!"

Tavapilet 250.- Sooduspilet 200.-

Üritusele sissepääs alates kell 19:00 Ürituse kestvus 1 tund 30 min.

1 kommentaar:

novelin ütles ...

Head folgisõbrad,
Veebruaris saab Eestis kuulda ka Unagri muusikat. Vt siit: http://www.filharmoonia.ee/2877

Kahjuks ei õnnestunud mul leida muud kontaktivõtmise viisi ja blogger ei tahtnud mind esialgu jutule võtta, aga Irén Lovász on lihtsalt liiga hea, et seda infi ainult enda teada hoida.