teisipäev, november 6

hoiatus: Põlva folkfest tuleb 25.–26. aprillil

Mooste ühendab folkmuusika saunatraditsioonidega

IX eesti rahvamuusikatöötluste festival toimub Põlvamaal, Mooste mõisas 25.-26. aprillini 2008, keskendudes seekord võistluskontserdile ja saunatraditsioonidele.

"Saun on olnud eestlaste jaoks alati aukohal ja tähendanud midagi hoopis enamat kui pelgalt kümbluskohta. Saunas sünnitati, ravitseti, taastati jõuvarusid ning sellele omistati ka maagilist mõju," selgitas festivali kunstiline juht Ülle Podekrat. Korraldajatel on plaanis pakkuda külastajatele muusikale lisaks ka suitsusauna, telksauna, arhailise koobassauna ja eelmisest sajandist pärit vallasauna mõnusid.

Reedel, 25. aprillil viib festival osalejad suitsusauna ning salapärasesse saunaloitsude maailma. Järgmisel päeval on mõisahoov täis tantsu, muusikat, laulu ja pillimängu.

Festivali kulminatsioon, võistluskontsert peetakse maha laupäeva õhtul hobusetallis. Võistluskontserdi kohustuslik lugu pärineb sel korral Võnnu kihelkonnast ja kannab pealkirja "Ladvad lindudele." Laul ise on palve viha tegijatele, kes ladvad lindudele jätaks.

Võistluskontserdi näol on tegemist pärimusmuusikaalase loomingulise konkursiga, kus hinnatakse ja tunnustatakse eesti rahvamuusika põhiväärtusi ning see on avatud nii professionaalsetele kui harrastusmuusikutele. Võistluskontserdil üles astumiseks saab registreeruda käesoleva aasta lõpuni.

Festivali patroon on pr. Ingrid Rüütel. Võistluskontserdil hindab loomingulisi projekte viieliikmeline žürii. Festivali peapreemia on 1000 eurot, lisaks antakse eripreemiad parimale kohustusliku loo interpreteerijale, parimale vokalistile ning instrumentalistile.

Festivali eesmärgiks on jätkuvalt väärtustada eesti traditsionaalset muusikat läbi kaasaegsete projektide selliselt, et säiliks side vana ja uue vahel.

Eesti rahvamuusikatöötluste festival sai alguse 1999. aastal Põlvas. 2007. aastast on festivali peakorraldajad Mooste vald ja MTÜ Folgisellide Selts.

Lisainfo:

http://folkfest.polvamaa.ee
Peakorraldaja Ülo Needo, tel: 510 3720
Festivali kunstiline juht Ülle Podekrat, tel: 508 7825

Kommentaare ei ole: