pühapäev, märts 12

Viljandi Pärimusmuusika Festival 20.-23. juulil

XIV Viljandi pärimusmuusika festival 20.-23. juuli 2006

Sellel aastal on festivalil LÕÕTSALISED teppo lõõtsad, teised diatoonilised lõõtspillid, akordionid, karmoškad, bajaanid, kontsertiina jne.

Peale torupilli oli vist lõõtspill see muusikariist, mille ilmumine 19. sajandi keskel meie rahvatraditsiooni oli omamoodi revolutsiooniline samm, sest oli niivõrd uudne ja niivõrd erinev kõikidest pillidest, mis seni kasutusel olid. Esimene lõõtspill sündis Saksamaal 1822. Ja sealt alustas oma üsna skandaalset võidukäiku üle terve Euroopa, nii Läänes kui ka Idas.(Igor Tõnurist)

  • Üle 300 esineja, veerand neist väljastpoolt Eestit
  • Rohkem kui sada kontserti üle Viljandi ja maakonna
  • Linnas neljas sisesaalis ning viiel välilaval
  • Õpitoad, Käsitööhoov, Muinasjututuba, Näitus ja Pillilaat
  • Tasuta Rohelise Lava programm
  • Enne festivali toimuvad noorte pärimusmuusikute laager Eesti ETNO ja edasijõudnutele ETNO+
  • Kuni 12-aastastele (k.a.) lastele on festival tasuta

Esinejad: Juhan Uppin, Pärnu Poisid, Henn Rebane, Vägilased, Atlas, Zetod, Diskreetse Mango, Trio Liisi Koikson ja “Helletused”, Laudaukse Kääksutajad, Viljandi Linnakapell, Avenue ja Suprjadki, Etnokonservid - DJ Pickney Tiger, Oort, Ro:Toro, Rein Rannap ja Tiit Kikas, SeljankaSvjata Vatra, Zorbas, Triskele, Virre, Arrotajad, Untsakad, Tuulelõõtsutajad, Toomas Torop, Juhan Uppin, Ott Kaasik, Altan (Iirimaa), Filska (Šetland), Duo Bertrand en Cie (Prantsusmaa), Brendan Begley (Iirimaa), Iker Goenaga(Baskimaa), Svart Kaffe (Rootsi), Kvartet Ural (Venemaa), Csik Band (Ungari), Kiharakolmio (Soome), Tummel (Rootsi), Talent projekt (Eesti-Elevandiluurannik-Norra), Evgenij Genev (Bulgaaria), Barnstormers (USA), Jullundur + Viru mehed (Eesti-Rootsi), Mursavõš (Mari El)

Kommentaare ei ole: